2

Trei spitale au primit aparatura noua

Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, cu hramul “Invierea Domnului”, construit in imediata apropiere a viitoarei catedrale, a cumparat aparatura medicala in valoare de 60.000 euro.

Banii au fost stransi din donatii si sponsorizari, din care s-a achizitionat aparatura medicala, inclusiv un inlocuitor de plamani, unicul aparat de acest tip din estul Europei. Aparatura a fost donata in Bucuresti, centrelor medicale “Grigore Alexandrescu”, “Marie Curie” si “Elias”.

Parintele arhimandrit Ciprian Gradinaru, eclesiarhul Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului, impreuna cu un grup de voluntari, au donat aparatura in urma nenumaratelor lipsuri din sistemul medical, fiind grav sensibilizati de neputinta copiilor aflati in suferinta.

Astfel unicul sistem din Europa de Est, care preia functiile tractului respirator la pacientii cu afectiuni pulmonare – ILA Active a ajuns la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Marie Curie”.

De asemenea Spitalul Universitar de Urgenta “Elias” si Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu” au primit cate un aparat pentru masurarea transcutanata a bilirubinei, fiecare valorand 15.748 lei. Acest aparat utilizeaza tehnologie de ultima generatie, prin care se masoara nivelul de bilirubina la nou-nascuti, masurarea se efectueaza la nivelul pielii, nemaifiind necesara inteparea nou-nascutilor.

Lasati un comentariu